Gönderiler

Çevrimiçi Gönderi

FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi için bir kullanıcı kaydınız var mı?
GİRİŞE GİDİNİZ

Kullanıcı Adı / Şifresine ihtiyacınız mı var?
KAYIT SAYFASINA GİDİNİZ

Site aracılığı ile gönderi yapmak ve süreci izlemek için bir kullanıcı kaydı yaptırmanız gerekmektedir.

Başvuru Kontrol Listesi

Başvuru sürecünde yazarlar başvurularının aşağıdaki listedeki tüm maddelere uyduğunu kontrol etmelidirler, bu rehbere uymayan başvurular yazarlara geri döndürülecektir.

1. Bu makale daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış, yayımlanmak üzere herhangi bir yayına gönderilmemiştir.
  2. Makale Microsoft Word ile hazırlanmıştır ve boyutu 3 MB'tın altındadır.
  3. Makalenin uzunluğu 16 sayfadan azdır ve Times New Roman yazı karakteri ile hazırlanmıştır. Marj ayarları; üstten 5cm, alttan 4cm, sağ ve soldan 4.5cm'dir.
  4. Makale Yazar Rehberinde belirtilen kurallar doğrultusunda hazırlanmıştır.
  5. Referanslar Yazar Rehberinde belirtilen kurallar ve örneklere göre hazırlanmıştır.
  6. Yazar ad(lar)ı ve metin üzerinde yazar ad(lar)ını çağrıştıracak ifadeler kör hakemlik uygulamaları gereğince çıkarılmıştır. Ayrıca Microsoft Word belgesi içindeki kişisel bilgiler belge özelliklerinden silinmiştir (Bu konuda daha fazla bilgi için tıklayınız).
  7. Yayın Hakkı Devir Formu indirilerek hazırlanmıştır. Bu belge Kör Hakemlik uygulaması çerçevesinde makalelerin giriş sayasına konulan yazar bilgilerini de (yazar adı, kurum adı ve e-posta) ihtiva ettiğinden formdaki alanlar eksiksiz olarak doldurulmuştur. Çıktısı imzalanarak taranmıştır ve 4. adımda yüklemeye hazır hale getirilmiştir.

Telif Hakkı Düzenlemesi

FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi'ne yayımlanması için değerlendirilmek üzere gönderilen makalelerin yayıma kabul edilmesi durumunda tüm yayın hakları süresiz olarak FSM Vakıf Üniversitesi Dergisi’ne aittir.

Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve elektronik posta adresleri bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır. Diğer amaçlar veya başka bir bölüm için kullanılmaycaktır.

İLETİŞİM:

Asude TAVUS
Yazı İşleri Müdürü
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
Zeyrek Mahallesi, Büyükkaraman Caddesi, No:53
Fatih, İSTANBUL
Tel: 0212 521 81 00 Pbx
Faks:0212 521 84 84
E-posta: dergi@fsm.edu.tr; atavus@fsm.edu.tr

--------------------------
Dergimiz "Arastirmax: bilimsel yayın indeksi" , "ASOS: sosyal bilimler indeksi" ve Open Academic Journals Index' tarafından taranmaktadır. Ayrıca, dergimiz ULAKBİM DergiPark'da yer almaktadır.